پایانکار ساختمان

پایانکار ساختمان چیست و چگونه می توان آن را اخذ کرد ؟

پایانکار تفکیکی ساختمان چیست ؟

مدارک لازم جهت دریافت گواهی پایانکار کدامند ؟

مدت اعتبار گواهی پایانکار ساختمان چقدر است ؟

پایانکار ساختمان چیست ؟

گواهی پایانکار سندی است که پس از اتمام عملیات ساختمانی طبق شناسنامه فنی ملک توسط شهرداری صادر می شود . گواهی پایانکار به معنای قانونی بودن این ملک از نظر شهرداری ، وزارت مسکن و شهر سازی و سایر ارگان های مرتبط است و ساخت آن بر اساس اصول لازم انجام شده است . در صورتی که به هر دلیل برای ساختمانی گواهی پایانکار صادر نشده باشد در اسناد رسمی نمی توان نسبت به آن ملک انتقالی انجام داد . به بیان ساده ، برای دریافت سند مالکیت و واگذاری آن به دیگران ، وجود پایانکار ساختمان ضروری است.

مراحل اخذ گواهی پایانکار ساختمان

در این قسمت مراحلی که برای صدور گواهی پایانکار باید طی شود ارائه می شود .

تشکیل پرونده

مالک باید فرم درخواست فسخ را تهیه کند و آن فرم باید توسط خودش و ناظر تکمیل شود . در صورتی که ساخت و ساز بازسازی شده باشد ، باید هزینه نوسازی پرداخت و ارائه شود . از دیگر مدارکی که برای تشکیل پرونده لازم است می توان به سند رسمی مالکیت ، درخواست نامه به شهردار جهت اخذ دستور ، فرم ثبت شماره و تاریخ در دبیرخانه و تعیین زمان مراجعه کارشناس دفتر فنی اشاره کرد . همچنین دفتر فنی و شهرداری باید ساخت و ساز برای تکمیل ویزیتور داشته باشند زیرا مدارک بازدید نیز از نظر آنها ضروری است . بنابراین موارد زیر باید انجام شود :

کارشناس دفتر فنی شهرداری مربوطه از محل ساختمان بازدید کند . کارشناس شهرداری منطقه از محل بازدید و گزارشی از وضعیت موجود تهیه خواهد کرد . فرم گزارش روند عملیات ساختمان توسط ناظر تکمیل و در اختیار مالک قرار گرفته است . هنگام مراجعه به مالک ، مدارک شناسایی را همراه داشته باشید .